Søndag d. 26. juni 2022, kl. 14:00

En hyldest til Beethoven

Oplev pianist Kristian Riisager spille værker af Beethoven i Ansgarkirken søndag d. 26. juni kl. 14.00.

Koncerten vil fokusere på et af de mest skelsættende øjeblikke i Beethovens liv. I 1802 skrev Beethoven det berømte Heiligenstadt Testamente, hvori han udtrykker sine kvaler ved en tiltagende døvhed. Samtidig skrev han de to fantastiske variationsværker opus 34 og 35. Disse to perler, som nutildags desværre er alt for sjældent spillet, er med deres utrolige kraft, skønhed og energi starten på en helt ny epoke i Beethoven virke. Koncerten afsluttes med et af de allerstørste mesterværker i klaverlitteraturen: Beethovens klaversonate Appassionata. Beethoven skrev dette mesterværk et par år efter Heiligenstadt Testamentet.

Beethoven: 15 Klavervariationer med fuga op. 35, Eroica-variationer

Beethoven: Klavervariationer op. 34 i F-dur

Beethoven: Klaversonate op. 57 i f-mol, Appassionata

Kristian Riisager er kandidatstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Tidligere har han studeret sin bachelor på det Hochschule für Musik “Hanns Eisler” i Berlin.