Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fernisering - Rithva Landler & Ruth Rise

AUG
16

Fernisering - Rithva Landler & Ruth Rise


Søndag d. 16. august 2020, kl. 11:00
Ansgarkirken, Hovedgaden 369, 2640 Hedehusene
Fri éntre.
Fernisering - Rithva Landler & Ruth Rise

Rithva Landler har atelier på Guldborgvej 12 kld. på Frederiksberg. Hun debuterede i 1992 med udstil- lingen “Et spørgsmål om vinger” i Galleri Hans Peder Linde. Hun siger selv, at hun gennem tiden haft den lykke at blive undervist af Thomas Jepsen, Camilla Christensen, Anne Villsbøll, Jens Andersen og ikke mindst Finn Richardt, som hver især har begejstret, befrugtet, beåndet hendes udefinerbare trang til at skabe. Rithva Landler arbejder ud fra poesiens væsen. Tanken, øjeblikket og

følelsernes stræben. Billedet som rum er det væsentlige. Farveholdningen har ofte en monokrom overflade eller begrænset farve- skala. Favoritmotiver: dans, musik, kvinden, landskab og portræt. Har arbejdet med skulptur, grafik dog hovedsageligt forskellige former for maleri. Fokus har senest været på streetartkulturen, hvor spraydåser samt genbrugsmaterialer er blevet mixet med billedkunstens klassiske skole. Rithva Landler har udstillet på talrige gallerier i Danmark og udlandet, bl.a. “ALL THAT JAZZ” Kunstudstilling i KU.BE, Dirch Passers Allé 4, Frederiksberg. Den frederiksbergske baserede kunstner duo Simon Spang-Hanssen og Rithva.dk har arbejdet sammen siden 2017. Deres værker er et resultat af en fælles interesse i at udforske og udfordre det kunstneriske medie. - Træde ind i hinandens univers, bibeholde egen teknik og penselføring, hvor samskabelsen udvikler en kollektiv kraft – “et tredje jeg”, som skaber fortællingen og udtrykket. Modig Intuitiv leg med samfundets præstationsfiksering af egoet.        Ruth Rise får inspiration og indholdet i sine malerier fra naturens farvepalet. I sine motivvalg er hun meget optaget af naturens skiften, lyset, vandet og himlen, hvor huse og personer ofte opstår af fantasien undervejs i arbejdet med billederne. Det er vigtigt for mig, at beskuerne selv kan gå på opdagelse i mine malerier og finde former og udtryk, der betyder noget for dem, siger hun. Ruth Rise arbejder fortrinsvis i akryl med pensel, spartel, eller hvad hun finder udfordring i.

Bor i Jægerspris og har gennem årene udstillet på flere kunstudstillinger og gallerier på Sjælland. Hun er medlem kunstnergruppen ArtQ samt foreningen Fjordkunst. Ruth Rise har altid været optaget af at male, og efter et ophold på Diget Højskole i 1999 blev interessen for maleriet for alvor vakt.

Ruth Rise siger: Jeg får inspiration og indhold i min malerier fra naturens farvepalet, som den afspejler sig i lyset, vandet og himlen. Men også byer og bygninger inspirerer, og her dukker der ofte personer op. For alle mine malerier gælder det, at der skal være mulighed for at beskueren kan gå på opdagelse og danne sig sine egne indtryk. Jeg arbejder oftest i akryl, med pensel, spartel, svamp eller hvad jeg i nuet finder spændende. Optaget i Kunstårbogen 101 kunstnere 2017. Er medlem af Kunstnergruppen ArtQ, Fjordkunst Hornsherred, Musicon Art, Roskilde og AKIO Odsherred.

Ophavsret: