Nye messestolaer til Ansgarkirken

I forbindelse med den smukke renovering af Ansgarkirken og med indvielsen første søndag i advent i 2004 besluttede kirkens menighedsråd, at kirkens daværende messehagler skulle være i harmoni med kirkerummets nye design. I samråd med Nova5 arkitekterne faldt valget på kunsthåndværker Thea Bjerg, København. 

Thea Bjerg har arbejdet med messestolaerne i godt et halv år. Arbejdet har dels foregået i kirken hvor rummet har inspireret Thea Bjerg i farvevalg og symboler og på hendes værksted på Østerbro i København. 

Messestolaerne blev taget i brug i februar 2006.

Thea Bjerg er født i København den 12. august 1960 og uddannet fra Danmarks designskole, tekstillinien og har deltaget i udstillinger stort set over alt i verden, blandt andet, Det danske Kulturinstitut åbningsudstilling i Beijing i Kina og har i januar 2006 leveret håndplisserede tørklæder til Museum of Art New York. Thea Bjerg har leveret opgaver til DR-TV, Det Kongelige Teater, Nationalmuseet og mange andre kendte steder.

Thea Bjerg regnes som én af de mest originale designere indenfor tekstilfeltet i dag. Skønt hendes arbejde har international kapacitet og nyder stor opmærksomhed, er det vanskeligt at sætte hendes designs på formel eller tilskrive den en bestemt genre. Thea Bjergs værker er hverken rodfæstet i fortiden eller inspireret af fremherskende tendenser. Beskrevet på én gang som maleriske, skulpturelle og arkitektoniske, bevæger hendes arbejde sig gennem en mangfoldighed af discipliner.

Læs mere på www.theabjerg.com